suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Siikajoen lukio tarjoaa sinulle hyvät yleissivistävät tiedot ja taidot sekä valmiudet jatko-opintoja ja tulevaisuuden työelämää varten. Opinto-ohjelmassa on pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi tarjolla muun muassa eräretkeily- ja hevoskursseja. Myös suorittamiasi muiden oppilaitosten kursseja (kuten musiikkiopiston opinnot) voidaan hyväksyä lukiokursseiksi. Järjestämme myös verkko-opetusta yhteistyössä muiden lukioiden kanssa.

Toimi näin

Siikajoen lukion keskiarvoraja on 7.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Maksuttomat koulukuljetukset Siikajoen lukioon.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikajoen kunta
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 17.2.2022