suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sastamalan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Sastamala
  • Julkinen palvelu

Lukiodiplomeja voi suorittaa kuvataiteessa, musiikissa ja liikunnassa. Lisäksi lukiossa on mahdollista suorittaa lukudiplomi, puheviestintätaitojen päättökoe sekä vieraiden kielten päättökokeita. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa etä- ja verkko-opintoina.

Vammalan lukiossa on mahdollista opiskella lentopallo- tai urheilulinjalla. Lajilinjalaisille tarjoamme hyvät harjoittelumahdollisuudet yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Kansainvälisyyttä tukee runsas kielivalikoima. Kurssivalikoima on monipuolinen ja lukio järjestää monia koulukohtaisia kursseja niin hiukkasfysiikkaa kuin metsävaellustakin. Vammalan lukiossa voi opiskella myös ilmaisutaitoa. Lukion päättövaiheessa järjestetään koulukohtaisia abikursseja.

Lukio tekee yhteistyötä paikallisen työ- ja elinkeinoelämän kanssa, esimerkiksi paikallisten yritysten kanssa. Lukiossa voi suorittaa työelämätaitokurssin. Lukio tarjoaa lukio-opintoja Saskyn ammattilukiolaisille. Ammattilukiossa voi yhdistää lukio-opinnot ja ammatillisen koulutuksen ja suorittaa joko kaksois- tai kolmoistutkinnon.

Vammalan lukiossa voi suorittaa aikuislukion oppimäärän. Aikuislukiossa voi myös suorittaa ylioppilastutkinnon tai suorittaa yksittäisten oppiaineiden oppimääriä tai korottaa aikaisemmin saatuja arvosanoja.

Vammalan lukioon haetaan yhteishaussa. Koulutuksen järjestäjän päätöksen mukaan lukioon otetaan opiskelijoiksi ne, joiden lukuaineiden keskiarvo on 7.0 tai enemmän. Aloituspaikkoja on yleislinjalla 120, urheilulinjalla 10 ja lentopallolinjalla 10. Lentopallo- ja urheilulinjoille haetaan erikseen. Aikuislukioon voi hakea ympäri vuoden.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSastamalan kaupunki
Palvelusta vastaaSastamalan kaupunki
Alue Sastamala
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Sastamalan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2021