suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sastamalan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Sastamala
  • Julkinen palvelu

Lukiodiplomeja voi suorittaa kuvataiteessa, musiikissa ja liikunnassa. Lisäksi lukiossa on mahdollista suorittaa lukudiplomi, puheviestintätaitojen päättökoe sekä vieraiden kielten päättökokeita. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa etä- ja verkko-opintoina.

Vammalan lukiossa on mahdollista opiskella lentopallo- tai urheilulinjalla. Lajilinjalaisille tarjoamme hyvät harjoittelumahdollisuudet yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Kansainvälisyyttä tukee runsas kielivalikoima. Kurssivalikoima on monipuolinen ja lukio järjestää monia koulukohtaisia kursseja niin hiukkasfysiikkaa kuin metsävaellustakin. Vammalan lukiossa voi opiskella myös ilmaisutaitoa. Lukion päättövaiheessa järjestetään koulukohtaisia abikursseja.

Lukio tekee yhteistyötä paikallisen työ- ja elinkeinoelämän kanssa, esimerkiksi paikallisten yritysten kanssa. Lukiossa voi suorittaa työelämätaitokurssin. Lukio tarjoaa lukio-opintoja Saskyn ammattilukiolaisille. Ammattilukiossa voi yhdistää lukio-opinnot ja ammatillisen koulutuksen ja suorittaa joko kaksois- tai kolmoistutkinnon.

Vammalan lukiossa voi suorittaa aikuislukion oppimäärän. Aikuislukiossa voi myös suorittaa ylioppilastutkinnon tai suorittaa yksittäisten oppiaineiden oppimääriä tai korottaa aikaisemmin saatuja arvosanoja.

Vammalan lukioon haetaan yhteishaussa. Koulutuksen järjestäjän päätöksen mukaan lukioon otetaan opiskelijoiksi ne, joiden lukuaineiden keskiarvo on 7.0 tai enemmän. Aloituspaikkoja on yleislinjalla 120, urheilulinjalla 10 ja lentopallolinjalla 10. Lentopallo- ja urheilulinjoille haetaan erikseen. Aikuislukioon voi hakea ympäri vuoden.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSastamalan kaupunki
Palvelusta vastaaSastamalan kaupunki
Alue Sastamala
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Sastamalan kaupunki
Päivitetty: 10.10.2019