suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Raahessa lukiokoulutusta tarjoaa Raahen lukio. Lukion kielivalikoima on laaja (saksa, ranska, venäjä). Tarjolla on useita soveltavia ja syventäviä kursseja esimerkiksi kuvaamataidossa, musiikissa ja ilmaisutaidossa. Kansainvälisyys näkyy lukiossa opintomatkoina ja projekteina. Raahen lukiossa panostetaan turvalliseen opiskeluilmapiiriin mm. toimivien ryhmänohjausjärjestelyjen kautta.

Raahessa lukio-opinnot jakaantuvat pakollisiin, syventäviin ja soveltaviin kursseihin. Lukio-opintojen päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Raahessa useimmat suorittavat ylioppilastutkinnon kolmessa vuodessa, mutta opiskeluaikaa voi myös pidentää.

Raahen yleislukiossa annetaan myös kaksoistutkintoon liittyvää lukio-opetusta. Raahen lukio toimii myös yhteistyössä Raahen Urheiluakatemian kanssa.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelijat valitaan Raahen lukioon peruskoulun päättötodistuksen tai vastaavan todistuksen keskiarvon perusteella. Keskiarvoraja on lukuaineissa 7,0.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Opiskelija kustantaa itse opiskelussa tarvittavan kannettavan tietokoneen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 17.1.2020