suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden lukio tarjoaa tasokasta ja monipuolista koulutusta niin oppimisympäristön kuin opetuksen suhteen.

Opetussuunnitelma ohjaa opetusta ja opiskelua lukiossa. Petäjäveden lukiossa painotetaan kansainvälisyyttä, kulttuuria ja yrittäjyyttä. Henkilökunta ja opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jossa jokainen opiskelija saa kannustusta ja tukea.

Petäjäveden lukio sijaitsee keskustan alueella Petäjäveden Yläasteen yhteydessä. Samassa kiinteistössä on myös kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä auditorio Miilu.

Toimi näin

Hae lukioon toisen asteen yhteishaussa helmi-maaliskuussa.

Kesken lukuvuotta lukiopaikkaa voi tiedustella lukion rehtorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 8.2.2021