suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Paimion lukio on perinteikäs ja hyvin menestyvä oppilaitos, jonka juuret ovat 1925 perustetussa yhteiskoulussa. Lukio-opetus alkoi syksyllä 1956, joten ylioppilaita päästiin lakittamaan keväällä 1959.

Vuoden 2010 elokuussa lukio siirtyi niin sanottuun Fortumin kiinteistöön saneerattuihin tiloihin. Luokat on varustettu uusimmalla opetusteknologialla. Lukion ilme on erittäin valoisa ja viihtyisä. Opiskelijat saivat kunnolliset sosiaalitilat sekä oleskelu- ja työskentelytilat taukotuntien ajaksi.

Paimion lukion vahvuuksiin kuuluu monipuolinen kurssitarjonta, jonka avulla opiskelija voi valita erilaisia painotuksia opinto-ohjelmaansa. Opiskelijapalautteen mukaan lukiossa on erinomainen henki ja tasokas opetus. Lukio onkin menestynyt hyvin ylioppilaskirjoituksissa. Opiskelijat ovat myös sitä mieltä, että koulun koko on sopiva.

Paimion lukion kautta on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto yhteistyössä Salon Seudun Ammattiopiston tai Ammattiopisto Livian kanssa. Lukion opiskelija voi suorittaa informaatioteknologian kursseja Turun avoimessa yliopistossa. Musiikissa ja kuvaamataidossa on monipuolinen kurssitarjonta ja lukiodiplomeja on mahdollista suorittaa useissa aineissa. Jääkiekkoilijoille on järjestetty valmennusta aamujääryhmässä TPS:n kiekkoakatemian opein. Tästä saa todistukseensa liikunnan lajiharjoittelukursseja. Lukion opetusta monipuolistaa myös Turun seudun lukioiden yhteinen verkkokurssitarjonta.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 25.5.2020