suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mynämäen kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Mynämäki
  • Julkinen palvelu

Mynämäen lukio antaa laadukasta opetusta, ja tarjoaa henkilökohtaista opastusta ja ohjausta. Opetusryhmämme ovat sopivan kokoiset. Lukiossamme on kannustava ja avoin ilmapiiri; meillä opiskelijan on helppo menestyä. Lukiomme onkin sijoittunut toistuvasti korkealle suomalaisissa lukiovertailuissa. Mynämäen lukiossa on käytössä viisijaksojärjestelmä. Lukiossamme käytetään runsaasti tieto- ja viestintätekniikkaa oppimisen tukena.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Oman tietokoneen hankkiminen on välttämätöntä, koska vuonna 2017 lukionsa aloittavat kirjoittavat kaikki ylioppilaskokeensa tietokoneella.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMynämäen kunta
Palvelusta vastaaMynämäen kunta
Alue Mynämäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mynämäen kunta
Päivitetty: 7.10.2019