suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Muonion lukio toimii ammattiopiston yhteydessä. Opiskelija voi yhdistää lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelemalla yhdistelmätutkinnon. Yhdistelmätutkinnon opinnot järjestetään yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kanssa.

Hiihtolajien urheilijoille Muonion lukiossa ja Ammattiopisto Lappiassa toimii yhteinen hiihtovalmennusryhmä Ski College. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen harjoittelu- ja opintosuunnitelma. Hiihtovalmennus on osa koulukohtaista kurssitarjontaa.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Lukioon voi hakeutua myös yhteishaun päätyttyä ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Nuoret opiskelijat saavat maksuttoman lounaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuonion kunta
Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 7.10.2019