suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelissä toimivia lukioita ovat Mikkelin lukio, Otavan Opiston aikuislukio sekä Nettilukio.

Lukiokoulutuksella saat paitsi hyvän yleissivistyksen ja kielitaidon myös valmiuksia itsesi kehittämiseen ja jatko-opiskeluun hakeutumiseen. Kun olet suorittanut ylioppilastutkinnon, voit pyrkiä monenlaisiin jatko-opintoihin.

Lukio-opiskelu on teoreettisempaa kuin peruskouluopiskelu, ja työtavat eroava ...

Toimi näin

Lukioihin haetaan kansallisen toisen asteen yhteishaun kautta. Mikkeliin toiselta paikkakunnalta kesken lukuvuotta muuttavat, toisesta lukiosta siirtyvät lukiolaiset voivat hakea lukiopaikkaa lukion rehtorilta. Nettilukioon voi hakeutua milloin vaan.

Aikuislukioon on pääsyvaatimuksena 18 vuoden ikä ja peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot. Opiskelijaksi voidaan ottaa rehtorin päätöksellä erityisestä, henkilökohtaisesta syystä myös alle 18-vuotias hakija. Lisätietoja saat Otavan Opiston rehtorilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki, Otavia

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 1.11.2022