suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan lukio on monipuolinen yleislukio, jossa on runsas kurssitarjonta ja paljon kansainvälistä toimintaa. Laukaan lukiossa opiskellaan nuorten lukiokoulutuksen tuntijaon mukaan. Opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia, joihin sisältyy opetussuunnitelmassa määrätyt pakolliset kurssit. Opiskelijaa kannustetaan monipuoliseen ja minimitason ylittävään opiskeluun.

Toimi näin

Laukaan lukioon haetaan valtakunnallisessa toisen asteen yhteishaussa. Lukuvuoden aikana voi opiskelupaikkaa tiedustella myös suoraan rehtorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laukaan lukion opiskelijaksi otetaan perusopetuksen oppimäärän suorittanut nuori, joka täyttää opiskelijaksi ottamisen edellytykset. Keskiarvorajaksi on määrätty 6,80. Poikkeustapauksissa rehtorilla on oikeus hyväksyä opiskelijaksi myös hakija, jonka päättötodistuksen keskiarvo on tätä matalampi. Tämä edellyttää aina erillistä keskustelua ja sitoutumista opintoihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 6.6.2023