suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Tietoa, taitoa ja taidetta.

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio tarjoaa laajan yleissivistävän opintotarjonnan, monipuolista kuvataiteen opetusta ja mahdollisuuden suorittaa kurkistusopintoja korkeakouluihin. Lukiossa opiskellaan monipuolisesti eri oppiaineita kuten äidinkieltä ja vieraita kieliä, humanistis-yhteiskunnallisia ja matemaattis-luonnontieteellisiä aineita, katsomusaineita sekä taito- ...

Toimi näin

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukioon haetaan kevään yhteishaussa Opintopolku.fi -osoitteessa. Opintopolussa täytettävän hakulomakkeen lisäksi hakijan tulee täyttää ja lähettää lukiolle ainevalintakortti, jonka saat tulostettua lukion kotisivuilta.

Jos haluat vaihtaa kesken lukio-opintojesi Lapinlahdelle opiskelemaan, ota yhteyttä lukion kansliaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus. Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella, jonka on oltava vähintään 7,0. Kuvataidelukion valintaperusteisiin kuuluu lisäksi kaksi näytetyötä sekä motivaatiokirje. Lisätietoa hakemisesta lukion kotisivuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Lapinlahden kunta

Palvelusta vastaa

Lapinlahden kunta
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 7.1.2022