suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Laihian kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu
Alue: Laihia
Palvelun kieli: suomi

Laihian lukio jatkaa perusopetuksen jälkeen luokattomana, valinnaisena, tasokkaana yleislukiona, joka mahdollistaa menestymisen ylioppilaskirjoituksissa ja antaa erinomaiset jatko-opintomahdollisuudet kaikille koulutusasteille.

Voit hakea lukioon peruskoulun päättötodistuksella tai vastaavalla todistuksella. Lukioon voidaan ottaa opiskelijaksi myös hakija, jolla on riittävät edellytykset lukio-opinnoista suoriutumiseen, vaikka peruskoulun päättötodistusta tai vastaavaa todistusta ei olisikaan. Tällöin hakijan on haettava lukioon harkinnanvaraisen haun kautta ja lukio arvioi erikseen hakijan valmiudet suoriutua lukio-opinnoista.


Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Haet lukioon aina yhteishaussa. Myös silloin, jos et ole suorittanut peruskoulua, vaan käynyt vastaavan koulun esimerkiksi muualla kuin Suomessa. Silloin sinun pitää toimittaa todistukset käymistäsi kouluista siihen lukioon, johon haet. Lukiossa arvioidaan todistusten perusteella, voidaanko sinut ottaa sinne opiskelijaksi.

Lukiokoulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa keväisin sähköisesti. Yhteishaun tuloksista ilmoitetaan hakijoille kirjeitse.


Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea lukioon, jos olet suorittanut peruskoulun tai olet suorittanut peruskoulua vastaavat opinnot muualla (esim. ulkomailla).

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa opiskelijalle valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkinto tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit hakea lukiokoulutukseen valtakunnallisen hakujärjestelmän Opintopolun kautta. Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Opiskelijaksi ottamisesta oppilaitokseen päättää koulutuksen järjestäjä.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen nuorille ja aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Oppimäärien ja niihin kuuluvien opintojen mitoituksen peruste on opintopiste. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa.


Palvelun toteuttaa: 
Laihian kunta