suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kristiinankaupungin kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lukio on yleislukio. Lukiossa on liikuntalinja urheilua. Lukio tarjoaa laadukkaan ja yksilöllisen oppimisympäristön.

Lukiokoulutus on yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaih ...

Toimi näin

Kristiinankaupungin lukioon on mahdollista päästä opiskelemaan yhteishaun kautta. Kristiinankaupungin lukio on mukana toisen asteen yhteishaussa keväisin. Haku lukioomme tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi hakuaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Kristiinankaupungin lukioon on mahdollista päästä opiskelemaan yhteishaun kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Kristiinankaupungin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kristiinankaupungin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kristiinankaupungin kaupunki
Päivitetty: 13.6.2023