suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kirkkonummen kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kirkkonummi
  • Julkinen palvelu

Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain. Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin. Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Päivälukioihin haetaan täyttämällä yhteishakulomake. Yhteishaut toteutetaan keväisin (seuraavana syksynä alkava koulutus). Yhteishakujen toteutuksesta vastaa Opetushallitus ja Etelä-Suomen lääninhallitus.

Lisätietoja yhteishausta ja koulutustarjonnasta saat esimerkiksi peruskoulusi opinto-ohjaajaltaOpetushallituksen tai Etelä-Suomen lääninhallituksen sivistysosaston www-sivustoilta, tai koulutustarjonnan valtakunnallisesta hakupalvelusta Koulutusnetistä [OPH ja Työministeriö].

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet tai henkilöt, joilla muuten voidaan katsoa olevan riittävät edellytykset opinnoista suoritumiseen (esim. perustutkinto suoritettu ulkomailla).

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKirkkonummen kunta
Palvelun toteuttaaKirkkonummen kunta
Alue Kirkkonummi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kirkkonummen kunta
Päivitetty: 7.10.2019