suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruun yhteiskoulun lukio on monipuolinen yleislukio, joka tarjoaa sinulle upeat puitteet ja paljon valinnanvaraa. Lukiossa kasvat kohti aikuisuutta ja saat hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Voit rakentaa itsellesi mielenkiintoisen opintokokonaisuuden monipuolisesta kurssivalikoimasta ja täydentää niitä mm. kansalaisopiston kurssitarjonnalla. Tutustu myös ammatillisiin yhdistelmätutkintoihin sekä ammatillisen koulutuksen vaihtojaksoihin. Opinto-oppaasta löydät paljon lisää tietoa.

Keuruun lukion toimintaa ohjaavat teemat:

  1. Osallisuuden edistäminen

Nuoret mukaan heitä koskevaan päätöksentekoon, heidän kuulemistaan ja huomioon ottamistaan

2. Oppimaan oppimisen taitojen kehittäminen

Tärkeää kehittää nuorten kykyä asettaa tavoitteita, kykyä ohjata omaa toimintaa sekä kykyä arvioida tavoitteiden saavuttamista

3. Yhteisöllisen oppimisen edistäminen

Tärkeää kehittää nuorten oppimista edistävää yhteistä tiedonrakentamista ja vuorovaikutusta

4. Sähköisten oppimisympäristöjen kehittäminen

Nuorilla käytössään koulun tietokoneet lukio-opintojen ajan

Toimi näin

Keuruun yhteiskoulun lukioon haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi, mutta Keuruun lukioon voi hakea myös suorahaulla yhteishaun jälkeen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla lukion rehtorille. Liitä hakemukseen skannattu kopio peruskoulun päättötodistuksesta, jos et ole Keuruun yläkoulujen entisiä oppilaita. Muista laittaa yhteystietosi hakemukseen. Rehtori ottaa sinuun yhteyttä viimeistään elokuun alussa.

Lisätietoja asiasta saat rehtori Jyri Pesoselta, puh. 040 513 5823 tai opinto-ohjaaja Helena Puukalta, puh. 0400 263 923 (sähköpostit etunimi.sukunimi@keuruu.fi). Voit käydä myös koulun kansliassa tiedustelemassa asiasta ja jättämässä hakemuksen. Koulusihteerin puh. 040 186 0604.

Hakulomakkeen täyttämisen ja lähettämisen lisäksi jokainen hakija toimittaa ainevalintakortin Keuruun yhteiskoulun lukion kansliaan. Uuden opetussuunnitelman mukainen ainevalintakortti ja kurssikuvausopas löytyvät Opiskelu-sivulta. Myös kurssikuvaukset löytyvät Opiskelu-sivulta.

Kilpaurheilulinjalle hakijat täyttävät myös lisätietolomakkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Keskiarvoraja lukiokoulutukseen on 6,5 (lukuaineiden keskiarvo).

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 18.8.2020