suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Nuorten lukiokoulutus

Lukion oppimäärä on kolmivuotinen. Lukio-opinnot tulee suorittaa 2-4 vuodessa. Jokainen opiskelija laatii lukioon tulleessaan omat vahvuutensa, tavoitteensa ja kiinnostuksen kohteensa huomioon ottaen oman opintosuunnitelman yhteistyössä ryhmänohjaajan, opinto-ohjaajan ja tutor-opiskelijoiden kanssa. Lukio-opinnot on rakennettu niin, että täyspäiväisesti opiskellen lukion oppimäärä tulee suoritetuksi kolmessa vuodessa, mutta opintoja voi myös perustellusta syystä hidastaa tai nopeuttaa. Enimmillään opiskelu voi kestää neljä vuotta.

Aikuisten lukiokoulutus

Aikuisten lukiokoulutuksen tavoitteena on lukion päättötodistus ja/tai ylioppilastutkinto. Kesken jääneet lukio-opinnot on mahdollista suorittaa loppuun. Toisen asteen tutkinnon suorittaneet voivat osallistua ja valmentautua ylioppilaskirjoituksiin. Aineopiskelijana on mahdollista opiskella yksittäisiä aineita ja kursseja ja näin päivittää yleistietoja tai esimerkiksi kartuttaa kielitaitoa tai valmentautua jatko-opintoihin. Opetus aikuisten lukiokoulutuksessa järjestetään joko lähiopetuksena päivällä yhdessä nuorten lukiokoulutuksen kanssa tai verkko-opintoina.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Nuorten lukiokoulutukseen haetaan yhteishaussa

Lukioon hakeminen tapahtuu valtakunnallisen yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi

Aikuisten lukiokoulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella

Aikuisten lukiokoulutukseen tutkintoon tähtääväksi opiskelijaksi ja yksittäisiä aineita tai kursseja suorittavaksi opiskelijaksi hakeminen tapahtuu sähköisillä hakulomakkeilla, jotka löytyvät oheisesta osoitteesta. Palvelu ei edellytä kirjautumista, mutta hakijalla tulee olla toimiva sähköpostiosoite.

https://lukio.kerava.fi/hakijalle/aikuislukioon/ilmoittautuminen

Kenelle ja millä ehdoin

Peruskoulu on oltava suoritettuna.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeravan kaupunki
Palvelusta vastaaKeravan kaupunki
Alue Kerava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2019