suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Karstulan lukio sijaitsee uudella Yhtenäiskoululla.

Karstulan lukiossa voit opiskella ylioppilastutkinnon ja lukion oppimäärän.

Opetussuunnitelma ohjaa opetusta ja opiskelua lukiossa. Karstulan lukiossa painotetaan kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä. Lisäksi lukiossa on jääliikuntalinja. Henkilökunta ja opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jossa jokainen opiskelija saa kannustusta ja tukea.

Karstulan kunta tarjoaa lukiolaisille monenlaisia etuja. Esim. lukiolaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaisen tietokoneen lukion ajaksi sekä ensimmäisen vuoden ajaksi lisenssit sähköisiin oppikirjoihin. Jos olet oikeutettu koulumatkatukeen, Karstulan kunta maksaa koulumatkat. Voit saada opiskelukustannuksiin ylimääräistä tukea 200e/kk, jos asut vaikeiden kulkuyhteyksien päässä ja muutat siksi Karstulaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarstulan kunta
Palvelusta vastaaKarstulan kunta
Alue Karstula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 11.10.2021