suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Karstulan lukiossa voit opiskella ylioppilastutkinnon ja lukion oppimäärän.

Opetussuunnitelma ohjaa opetusta ja opiskelua lukiossa. Karstulan lukiossa painotetaan kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä. Lisäksi lukiossa on jääliikuntalinja. Henkilökunta ja opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jossa jokainen opiskelija saa kannustusta ja tukea.

Karstulan kunta tarjoaa lukiolaisille monenlaisia etuja. Esim. lukiolaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaisen tietokoneen lukion ajaksi sekä ensimmäisen vuoden ajaksi lisenssit sähköisiin oppikirjoihin. Jos olet oikeutettu koulumatkatukeen, Karstulan kunta maksaa koulumatkat. Voit saada opiskelukustannuksiin ylimääräistä tukea 200e/kk, jos asut vaikeiden kulkuyhteyksien päässä ja muutat siksi Karstulaan.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarstulan kunta
Palvelusta vastaaKarstulan kunta
Alue Karstula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 27.1.2020