suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eri linjavaihtoehdoissa on mahdollisuus painottaa opintoja itseä kiinnostavaan sisältöön.

Jyväskylän Lyseon lukio

  • Yleislinja
  • IB eli kansainvälinen International Baccalaureate Diploma Programme -linja. IB-tutkinto vastaa suomalaista ylioppilastutkintoa.
  • Tiimilinja

Voit lisäksi painottaa opintojasi halutessasi luonnontieteellis-matemaattisiin aineisiin, kansainvälisyyteen tai yrittäjyyteen. Lisäksi Lyseossa on runsaasti mahdollisuuksia osallistua kulttuuri- ja taideprojekteihin.

Schildtin lukio

  • Yleislinja
  • Musiikkilinja
  • Urheilulinja

Voit lisäksi painottaa opintojasi halutessasi luonnontieteellis-matemaattisiin aineisiin ja kansainvälisyyteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Palvelusta vastaaJyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Alue Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Päivitetty: 10.8.2021