suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Juuan lukiosta saa monipuolisen yleissivistyksen, jatko-opintokelpoisuuden ja mahdollisuuden kehittää taitoja kuvataiteen ja muotoilun alueella. Juuan muotoilulukion erikoisaloina ovat keramiikka ja kivi.

Juuan lukiosta löytyy paljon osaamista ja opiskeltavaa: mm. vahvat luonnontieteet, vankka kielitarjonta ja kansainvälisyyskasvatus, tietotekniikan kurssien lisäksi kuvankäsittely, yrittäjyyskasvatus, sosiaalipsykologia sekä kuvataiteen ja muotoilun kurssit.

Kenelle ja millä ehdoin

Juuan lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Lukio-opetuksessa tarvittavien oppikirjojen luettelo painoksineen on julkaistu Juuan lukion www-sivuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuuan kunta
Palvelusta vastaaJuuan kunta
Alue Juuka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 11.2.2022