suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Juuan lukiosta saa monipuolisen yleissivistyksen, jatko-opintokelpoisuuden ja mahdollisuuden kehittää taitoja kuvataiteen ja muotoilun alueella. Juuan muotoilulukion erikoisaloina ovat keramiikka ja kivi.

Juuan lukiosta löytyy paljon osaamista ja opiskeltavaa: mm. vahvat luonnontieteet, vankka kielitarjonta ja kansainvälisyyskasvatus, tietotekniikan kurssien lisäksi kuvankäsittely, yrittäjyyskasvatus, sosiaalipsykologia sekä kuvataiteen ja muotoilun kurssit.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Juuan lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Lukio-opetuksessa tarvittavien oppikirjojen luettelo painoksineen on julkaistu Juuan lukion www-sivuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuuan kunta
Palvelusta vastaaJuuan kunta
Alue Juuka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 28.7.2020