suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Järvenpään lukio on maan suurimpia ja toimii modernissa ja korkeakoulumaisessa koulurakennuksessa. Koulun koko mahdollistaa laajan ja monipuolisen kurssitarjonnan kaikissa lukion oppiaineissa. Runsas koulukohtainen kurssitarjonta mahdollistaa yhden oppilaitoksen sisällä monen erikoislukion palvelut.

Opiskelija voi painottaa opintojaan ja laatia yksilöllisen opinto-ohjelman omien harrastusten, taipumusten ja urasuunnitelmien mukaan.

Järvenpään lukion aikuislinja toimii iltaisin samoissa tiloissa kuin nuorisoasteen päivälukio.

Toimi näin

Lukiokoulutusta tarjotaan Yleislinjalla ja Erityislinjoilla. Yleislinjalle kuin myös Erityislinjoille haetaan yhteishaussa.

Yleislinjalla on eri suuntautumisvaihtoehtoja joihin opiskelijat voivat hakea paikkaa sähköisillä lomakkeilla. Lopullinen valinta tapahtuu lisänäyttöjen/valintakokeen perusteella.

Erityislinjoilla on painotettuja opintolinjoja joille opiskelijat voivat hakea sähköisillä lomakkeilla. Lopullinen valinta tapahtuu pääsykokeiden perusteella.

Erityislinjoille ja yleislinjan suuntautumisvaihtoehtoihin hakeville lisätietoja Järvenpään kotisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelijaksi ottamiselle on asetettu ehtoja, jotka voi tarkistaa kotisivuilta.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020