suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolan lukio on perinteikäs, mutta ajassa kiinni oleva oppilaitos, jossa opiskelee yli 200 innokasta ja motivoitunutta nuorta. Sinulla on erinomainen mahdollisuus valita laajasta opintotarjonnasta juuri sinulle sopiva kokonaisuus. Pystymme huomioimaan yksilölliset toiveesi joustavasti ja tarjoamaan laadukkaan ohjauksen ja tuen opintoihisi. a myös toisista ihmisistä ja yhteisen ympäristömme hyvinvoinnista.

Heinolan lukiossa voit pakollisten opintojen lisäksi kehittää osaamistasi monella tavalla. Eri oppiaineissa on tarjolla valinnaisia opintojaksoja runsaasti. Voit osallistua erilaisiin projekteihin kiinnostuksesi mukaan sekä tieteiden että taiteiden parissa. Myös tavoitteellisen urheilun yhdistäminen lukio-opintoihin onnistuu meillä joustavasti. Lukiossamme voit suorittaa media-alan opintoja, jotka toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen Heinolan yksikön kanssa.

Syksyksi 2021 valmistuu uusi lukiorakennus, joka tarjoaa Heinolan lukion toiminnalle monipuoliset ja nykyaikaiset puitteet.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukiokoulutukseen pääsemiseen vaaditaan perusopetuksen päättötodistus vähintään keskiarvolla 7,0. (lukuaineissa)

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 6.10.2020