suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Haapaveden lukio on noin 120 opiskelijan yleislukio, jonka kautta voi suorittaa myös yhdistelmätutkinnon (ammatillinen tutkinto + ylioppilastutkinto).

Opetuksen painopistealueita ovat tietoverkkojen ja digitaalisen oppimateriaalin hyväksikäytön lisääminen opetuksessa ja etäoppimisen kehittäminen. Näiden lisäksi painopistealueita ovat yhteistyön lisääminen muiden oppilaitosten ja yrityselämän kanssa, sekä kansainvälisyyskasvatuksen tuominen osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Lukio on Oulun yliopiston kummilukio. Oulun yliopiston opintojen ohella lukion kursseiksi hyväksytään Haapaveden ammattiopiston, Haapaveden opiston (oikeustiede) ja Jokihelmen opiston (kuvataide, teatteri, tanssi) kursseja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Haapaveden lukio tarjoaa opiskelijoilleen:

  • B-ajokortin syksyllä 2020 lukion aloittaville opiskelijoille
  • 240 euron taloudellisen tuen kannettavan tietokoneen hankintaan
  • 1. vuosikurssin pakollisten kurssien oppikirjat saa lainaksi koululta syksystä 2018 alkaen

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 24.11.2021