suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Enontekiön kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Enontekiö
  • Julkinen palvelu

Enontekiön Erälukio sijaitsee Enontekiöllä Hetan keskustassa. Samassa kiinteistössä ovat myös Hetan peruskoulu, kunnan kirjasto, liikuntahalli ja keväällä 2020 valmistunut kuntosali. Kyläkuvaa hallitsee Ounasjärven takana siintävä Ounastunturi, joka on Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Normaalin lukion oppimäärän lisäksi voit suorittaa erilaisia luontoon liittyviä soveltavia kursseja, jotk ...

Toimi näin

Voit hakea Enontekiön Erälukioon opiskelemaan valtakunnallisessa yhteishaussa, sähköisesti Opintopolku-palvelussa. Keskiarvorajaa ei ole.

Voit myös hakeutua opiskelemaan kesken lukuvuoden tekemällä hakemuksen rehtorille. Opiskelijaksi ottamisesta päättää hallinnollinen rehtori.

Kenelle ja millä ehdoin

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Enontekiön kunta

Palvelusta vastaa

Enontekiön kunta
Tekstistä vastaa: Enontekiön kunta
Päivitetty: 2.12.2020