suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Enontekiön kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Enontekiö
  • Julkinen palvelu

Enontekiön Erälukio sijaitsee Enontekiöllä Hetan keskustassa. Samassa kiinteistössä ovat myös Hetan peruskoulu, kunnan kirjasto, liikuntahalli ja keväällä 2020 valmistunut kuntosali. Kyläkuvaa hallitsee Ounasjärven takana siintävä Ounastunturi, joka on Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Normaalin lukion oppimäärän lisäksi voit suorittaa erilaisia luontoon liittyviä soveltavia kursseja, jotka toteutetaan päiväkurssien jälkeen iltapäivällä tai viikonloppuna mikäli 5 opiskelijaa valitsee ko. kurssin.

Pohjoissaamea voit opiskella myös äidinkielen ja kirjallisuuden oppimääränä. Mikäli haluat opiskella saamea äidinkielenä, voit valita joko erillisien saamenkielisille tarkoitetun oppimäärän tai suomen kieli- ja kirjallisuus -oppimäärän mukaisesti.

Saat käyttöösi opiskelusi ajaksi kannettavan tietokoneen sekä ilmaiset 1. vuosikurssin kurssikirjat. Lukio-opiskelun päätyttyä sinulla on mahdollisuus lunastaa tietokone itsellesi sopimuksessa olevalla hinnalla. Saat myös maksuttoman koulukuljetuksen tarvittaessa pääsääntöisesti perusopetuksen oppilaskuljetusten yhteydessä.

Toimi näin

Voit hakea Enontekiön Erälukioon opiskelemaan valtakunnallisessa yhteishaussa, sähköisesti Opintopolku-palvelussa. Keskiarvorajaa ei ole.

Voit myös hakeutua opiskelemaan kesken lukuvuoden tekemällä hakemuksen rehtorille. Opiskelijaksi ottamisesta päättää hallinnollinen rehtori.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Mikäli tulet opiskelemaan Enontekiön kunnan ulkopuolelta ja vuokraat asunnon, niin Enontekiön kunta tukee vuokrakulujasi 50 % lukukauden loputtua (max 200 €/kk), mikäli opiskelusi ovat edenneet aikataulussa ja opiskelu on muutenkin sujunut lukion tavoitteiden mukaisesti. Tuesta päättää arviointitietojen perusteella hallinnollinen rehtori kuultuaan opettajakuntaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEnontekiön kunta
Palvelusta vastaaEnontekiön kunta
Alue Enontekiö
Palvelun kieletsuomi, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Enontekiön kunta
Päivitetty: 2.12.2020