suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Askolan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu
Alue: Askola
Palvelun kieli: suomi

Askolan lukio on yleislukio, joka pienen kokonsa ansiosta pystyy turvaamaan oppilailleen yksilöllisen ja turvallisen oppimisympäristön rauhallisessa miljöössä 16 km Porvoosta pohjoiseen.

Laadukkaan perusopetuksen lisäksi Askolan lukio tarjoaa seutukunnallisesti merkittävän mahdollisuuden suorittaa lukio-opintojen lisäksi ns. kaksois- ja kolmoistutkintoja yhteistyössä viereisen Amiston Askolan toimipisteen kanssa.

Askolan lukio toimii kiinteistössä, josta löytyvät myös kirjasto-, hammaslääkäri-, terveydenhoitaja- ja neuvolapalvelut.

Oppilailla on päivisin käytettävissään nuorisotila Monttu, jossa on mahdollisuus pelata, lukea ja viettää esim. vapaatunteja. Lisäksi oppilaiden käytössä on oma TVT-tila.

Oppilasruokailu on järjestetty viereisessä Amiston talossa, jossa sijaitsee lukion käyttämiä opetustiloja (mm. fysiikan luokka, moderni TVT-luokka ja kielistudio).

Samalta luonnonkauniilta kallioiselta kampukselta löytyy lisäksi maksuton oppilasasuntola, jonka välittömässä läheisyydessä on sekä kesäisin suosittu maauimala että talvella jääkiekkokaukalona toimiva urheilukenttä.


Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa opiskelijalle valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkinto tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit hakea lukiokoulutukseen valtakunnallisen hakujärjestelmän Opintopolun kautta. Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Opiskelijaksi ottamisesta oppilaitokseen päättää koulutuksen järjestäjä.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen nuorille ja aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Oppimäärien ja niihin kuuluvien opintojen mitoituksen peruste on opintopiste. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa.


Palvelun toteuttaa: 
Askolan kunta