suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomussalmen kunta

Lukiokoulutuksen opiskeluhuolto

  • Palvelu
  • Suomussalmi
  • Julkinen palvelu

Suomussalmen lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia sekä huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista ja opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena opiskeluhuoltona. Yhteisöllistä opiskeluhuoltoa ovat esimerkiksi lukiolaisten yhteistä hyvinvointia, kasvua ja sosiaalisia suhteita tukevat tapahtumat ja teemapäivät, yksilökohtaista opiskeluhuoltoa esimerkiksi psykologin, kuraattorin, terveydenhoitajan ja psykiatrisen sairaanhoitajan yksilöajat. Vastuu opiskeluyhteisön hyvinvoinnista ja opiskeluhuollon toteutumisesta on koko henkilökunnalla.

Lukion opiskeluhuollon kokonaisuuteen sisältyvät Suomussalmen kunnan järjestämät kuraattori- ja opinto-ohjauspalvelut sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän järjestämä opiskeluterveyden-huolto, mielenterveyshoito ja psykologipalvelut. Palveluiden järjestämisestä vastaa oppilaitoksen sijaintikuntana Suomussalmen kunta. Opiskelijalla on oikeus saada maksutta sellainen opiskeluhuolto, jota koulutukseen osallistuminen edellyttää. Opiskelijoille ja heidän huoltajilleen annetaan tietoa opiskelijoiden käytettävissä olevasta opiskeluhuollosta, ja opiskelijaa ohjataan ja tuetaan hakemaan tarvitsemiaan opiskelijahuollon palveluja. Opiskeluhuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa sekä tarvittaessa muiden yhteistyötahojen kanssa.

Opiskelijalle järjestetään mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin, kouluterveydenhoitajan tai psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija on tätä pyytänyt. Kiireellisessä tapauksessa mahdollisuus keskusteluun järjestetään samana tai seuraavana työpäivänä. Opiskelijoilla on päivittäin mahdollisuus päästä terveydenhoitajan vastaanotolle tarvittaessa myös ilman ajanvarausta sekä saada arkipäivisin virka-aikana yhteys perusterveydenhuoltoon. Tarvittaessa opiskelija ohjataan saamaan myös muita hyvinvointia tukevia palveluja.

Kenelle ja millä ehdoin

Suomussalmen lukion opiskelijat

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomussalmen kunta
Palvelusta vastaaSuomussalmen kunta
Alue Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suomussalmen kunta
Päivitetty: 22.4.2022