suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuhmon kaupunki

Lukiokoulutuksen opiskeluhuolto

  • Palvelu
  • Kuhmo
  • Julkinen palvelu

Lukiossa toimii oppilaitoskohtainen opiskeluhuoltoryhmä, johon kuuluvat rehtorin lisäksi opinto-ohjaaja, terveydenhoitaja, kuraattori, psykiatrinen sairaanhoitaja, kuraattori sekä nuorisopsykologi. Ryhmä vastaa lukion opiskeluhuollon toteuttamisesta ja kehittämisestä. Ryhmään kuuluu myös opiskelijajäsen ja tarvittaessa kokouksiin kutsutaan myös muita asiantuntijajäseniä.

Kun opiskelijasta herää huoli, hänelle tarjotaan mahdollisuutta saada tukea joko yllä luetelluilta henkilöiltä joko siten, että koolla on moniammatillinen ryhmä tai esimerkiksi siten, että opiskelija tapaa vain yhden aikuisen. Opinto-ohjaaja on tavattavissa lukiolla päivittäin, muut vähintään yhtenä päivänä viikossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelija voi ottaa yhteyttä haluamaansa henkilöön joko Wilman kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Ohjeet löytyvät koulun opinto-oppaasta.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluhuoltoryhmään kuuluvien henkilöiden palvelut ovat maksuttomia, mutta jos opiskelija tarvitsee ylioppilaskirjoituksia varten erikoislääkärin lausunnon, hän vastaa kustannuksista itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuhmon kaupunki
Palvelusta vastaaKuhmon kaupunki
Alue Kuhmo
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kuhmon kaupunki
Päivitetty: 16.6.2020