suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Lukiokoulutuksen opiskeluhuolto ja hyvinvointiryhmä

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollon tavoitteena on edistää ja tukea opiskelijoiden hyvinvointia, oppimista ja elämänhallintaa. Opiskeluhuolto pyrkii myös ratkaisemaan ongelmatilanteita eri osapuolten kanssa. Opiskeluhuolto järjestetään sekä yhteisöllisenä että yksilöllisenä opiskelijahuoltona. Yhteisöllistä opiskeluhuoltoa ovat muun muassa hyvinvointityöryhmä ja opiskelijoille tarjottavat erilaiset teemaryhmät. Yksil ...

Toimi näin

Opiskelijahuollon henkilöiden yhteystiedot ovat saatavilla lukioista, niiden nettisivuilta tai kaupungin nettisivuilta lukion tukipalveluiden alta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 31.5.2022