suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sastamalan kaupunki

Lukiokoulutuksen opiskelijahuolto

  • Palvelu
  • Sastamala
  • Julkinen palvelu

Opiskelijaterveydenhuoltoon sisältyy:

  • opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä opiskelukyvyn seuraaminen ja edistäminen
  • opiskeluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä opiskeluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen
  • terveys- ja sairaanhoitopalvelujen järjestäminen opiskelijoille sisältäen mielenterveys- ja päihdepalvelut, seksuaaliterveyden edistäminen sekä suun terveydenhuolto
  • opiskelijan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen sekä opiskelijan tukeminen ja tarvittaessa jatkotutkimukseen ohjaaminen

Toimi näin

Ota yhteys lukion terveydenhoitajaan

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskelijaterveydenhuolto on maksutonta alle 18-vuotiaille. Tämän jälkeen maksu määräytyy asiakasmaksulain mukaan osassa palveluja. Terveystarkastukset ovat kaikille ilmaisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSastamalan kaupunki
Palvelusta vastaaSastamalan kaupunki
Alue Sastamala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sastamalan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2021