suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Lukiokoulutuksen opiskelijahuolto

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja sen sijaintipaikkakunta. Ne järjestävät huollon kaikille ...

Toimi näin

Opiskelija ja/tai hänen huoltajansa voivat ottaa suoraan yhteyttä terveydenhoitajaan, psykologiin tai kuraattoriin. Ryhmänohjaaja opiskelijan lähiohjaajana seuraa ryhmänsä opiskelijoiden edistymistä opinnoissa ja havaitessaan opiskelussa vaikeuksia, keskustelee havainnoistaan opiskelijan kanssa. Opiskelijan luvalla tai yhdessä hänen kanssaan hän ottaa yhteyttä asiantuntijatahoihin tilanteen selvittämiseksi ja tarpeellisten palvelujen järjestämiseksi. Samoin jos kuka tahansa opettaja huomaa yksilökohtaisen opiskeluhuollon tarvetta, hän keskustelee havainnoistaan opiskelijan kanssa ja opiskelijan luvalla käynnistää yksilökohtaisen opiskelijahuollon toimenpiteet opiskelijan tukemiseksi.

Palvelun toteuttaa

Kontiolahden kunta

Palvelusta vastaa

Kontiolahden kunta
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 23.5.2022