suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Lukiokoulutuksen opiskelijahuolto

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Opiskelijahuollon tarkoituksena on edistää oppilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä sekä hyvinvointia, siten tukien opiskelua sekä oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.   Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa Iitin kunta ja Iitin lukio. Opiskelijahuolto järjestetään kaikille Iitin lukion opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita he ovat. Iitin lukion opiskelijahuoltosuunnitelma löytyy täältä.

Lisätietoja saa Iitin lukion peda.net -sivuilta

Kenelle ja millä ehdoin

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIitin kunta
Palvelusta vastaaIitin kunta
Alue Iitti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 6.9.2022