suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Lukiokoulutuksen opiskelijahuolto

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Opiskelijahuollon tarkoituksena on edistää oppilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä sekä hyvinvointia, siten tukien opiskelua sekä oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.   Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa Iitin kunta ja Iitin lukio. Opiskelijahuolto järjestetään kaikille Iitin lukion opiskelijoille riipp ...

Kenelle ja millä ehdoin

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Iitin kunta

Palvelusta vastaa

Iitin kunta
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 6.9.2022