suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lukiokoulutuksen opiskelijahuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Iitin kunta
Alue: Iitti
Palvelun kieli: suomi

Opiskelijahuollon tarkoiotuksena on edistää oppilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.   Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa Iitin kunta ja Iitin lukio. Opiskelijahuolto järjestetään kaikille Iitin lukion opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita nämä ovat. Iitin lukion opiskelijahuoltosuunnitelma löytyy täältä.

Lisätietoja saa Iitin lukion peda.net -sivuilta


Kenelle ja millä ehdoin

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja sen sijaintipaikkakunta. Ne järjestävät huollon kaikille lukio-opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita nämä ovat. Lukion opiskelijahuollon tavoitteena on luoda opiskelijalle terve ja turvallinen oppimis- ja opiskelijaympäristö, suojata mielenterveyttä, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää oppilaitosyhteisön hyvinvointia.


Palvelun toteuttaa: 
Iitin kunta