suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemen lukioissa toimii useita opinto-ohjaajia. Opinto-ohjaajien lisäksi oppilaat saavat opintoihinsa ohjausta myös muilta koulun toimijoilta kuten rehtorilta, opettajilta sekä tutoreilta.

Rovaniemellä opintojen ohjauksessa on vahvana tukena yhteistyö Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattiopiston kanssa. Lukiot tekevät yhteistyötä myös paikallisten yrittäjien ja muiden ...

Toimi näin

Mikäli sinulla on tarvetta opintojen ohjaukselle, ole yhteydessä lukiosi opinto-ohjaajaan. Rovaniemen kaupungin lukioiden opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät Rovaniemen kaupungin sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 1.12.2023