suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Lukion opiskelijan ohjaustoiminta ja sen tavoitteet pohjautuvat valtakunnallisen sekä paikallisen opetussuunnitelman perusteisiin. Opiskelijoille annetaan ohjausta heidän tarpeidensa mukaisesti koko henkilöstön toimesta sekä kurssimuotoisena että henkilökohtaisena.

Kurssimuotoisena toteutettua ohjausta annetaan lukiolaisille kurssien OP1 ja OP2 muodossa. Kurssien toteutuksesta vastaa ohjaukseen perehtynyt opettaja, opinto-ohjaaja. Ryhmäohjauksen lisäksi opinto-ohjaaja keskustelee jokaisen opiskelijan kanssa vähintään kerran lukuvuoden aikana henkilökohtaisesti ja antaa ohjausta muun muassa kurssivalinnoissa, opintojen suunnittelussa ja ammatinvalintaan liittyvissä kysymyksissä. Opinto-ohjaajan tavoittaa pääsääntöisesti päivittäin koulun työaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 23.10.2020