suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Oulun lukiossa opinto-ohjausta saat jokaisessa lukiossa. Ohjaus auttaa sinua suunnittelemaan omaa opinto-ohjelmaasi ja tukee sinua opintojen eri vaiheissa. Opinto-ohjaajat auttavat sinua myös jatkokoulutusta ja elämänuraa koskevissa suunnitelmissasi ja valinnoissasi.

Ohjausta saat rehtorilta, opinto-ohjaajalta, ryhmänohjaajalta ja eri aineiden opettajilta. Jokainen opiskelija kuuluu ohjausryhmään ...

Toimi näin

Opintojen ohjaukseen liittyvissä asioissa ota ensin yhteys lukion opintojen ohjaajaan sähköpostitse, puhelimitse tai tapaamalla paikan päällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 8.6.2020