suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Mynämäen kunta

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Mynämäki
  • Julkinen palvelu
Alue: Mynämäki
Palvelun kieli: suomi

Opinto-ohjaukseen kuuluu luokkamuotoinen ohjaus (OPO1- ja OPO2 -kurssit), yksilöohjaus ja viikottaiset ryhmänohjaustuokiot. Yksilöohjausta on ohjauskeskustelut opinto-ohjaajan kanssa sekä ohjauskeskustelut ryhmänohjaajan kanssa.

Opinto-ohjaajan kanssa voi keskustella esimerkiksi ainevalinnoista, jatko-opinnoista tai oppimisen pulmista. Opinto-ohjaaja voi tarvittaessa ohjata opiskelijan opiskelijahuollon muiden toimijoiden pariin.


Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.


Palvelun toteuttaa: 
Mynämäen kunta