suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Lukiokoulutukseen osallistuvalla on oikeus opinto-ohjaukseen, joka tukee opiskelijaa opinnoissa ja auttaa häntä valmistautumaan lukion jälkeisiin opintoihin ja työelämään. Opinto-ohjauksen tehtävä on auttaa lukiolaista hahmottamaan ammatillista suuntautumistaan ja hankkimaan niitä taitoja ja valmiuksia, joita hän tulee opinnoissaan ja myöhemmin työssään tarvitsemaan.

Opinto-ohjausta järjestetään sekä ryhmäopetuksena että henkilökohtaisesti. Henkilökohtaisessa ohjauksessa opiskelijalla on mahdollisuus käsitellä opintoihin, koulutusvalintoihin, ammatti- ja urasuunnitteluun sekä elämäntilanteeseensa liittyviä kysymyksiä. Opinto-ohjauksesta määrätään tarkemmin opetussuunnitelmassa.

Kontiolahden lukiossa opinto-ohjaukseen kuuluu luokkatuntien, henkilökohtaisen ohjauksen ja ryhmänohjauksen lisäksi työelämään ja jatko-opintoihin tutustuminen, koulun ulkopuolisiin ohjauspalveluihin (esim. työvoimatoimiston avo-palvelut) perehtyminen ja opinto-ohjauksen retket.

Lukion opinto-ohjaus liittyy opinto-ohjaajan tehtävien lisäksi kaikkien opettajien työhön. Jokainen aineenopettaja ohjaa opiskelijaa oppimaan ja löytämään kullekin sopivat työskentelytavat.

Jokaisella opiskelijaryhmällä on oma ryhmänohjaaja (RO), joka tutustuttaa ryhmänsä opiskelijat koulun käytänteisiin, auttaa valintojen tekemisessä ja seuraa opiskelijoiden opiskelujen etenemistä. Jokaisen jakson aikana ryhmänohjaaja pitää RO-tunteja.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKontiolahden kunta
Palvelusta vastaaKontiolahden kunta
Alue Kontiolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 23.9.2021