suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan lukiossa opinto-ohjaus tapahtuu kahden pakollisen opinto-ohjauksen lukiokurssin kautta, pienryhmäohjauksena, henkilökohtaisena ohjauksena sekä ryhmänohjauksena. Ohjausta antavat sekä opinto-ohjaaja että ryhmänohjaaja.

Pakolliset kurssit on hajautettu koko lukioajalle siten, että kulloinkin tärkeät teemat opintojen eteenpäin viemisessä ja valmistumisessa korostuvat.

Kangasalan lukion opinto-ohjaajan työhuone sijaitsee lukiorakennuksessa.

Toimi näin

Pakolliset kurssit on suunniteltu opinto-ohjaajan toimesta opiskelijan lukujärjestykseen.

Opiskelija voi varata ajan Wilman kautta, sähköisen nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Myös opinto-ohjaaja voi kutsua opiskelijan ohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Opiskelijat ovat velvollisia suorittamaan kaksi pakollista opinto-ohjauksen lukiokurssia lukion oppimäärässä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 23.10.2019