suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nivalan kaupunki

Lukio-opinnot

  • Palvelu
  • Nivala
  • Julkinen palvelu

Nivalan lukio antaa hyvän yleissivistyksen, vahvan kielitaidon, yksilöllisen opinto-ohjelman, mahdollisuuden kurkistaa korkeakouluopintoihin ja loistavat jatko-opintomahdollisuudet. Lukiossa voit opiskella vieraita kieliä tai panostaa pitkään matematikkaan ja fysiikkaan tai kemiaan tai keskittyä reaaliaineisiin. Voit valita opinto-ohjelmaan yrittäjyysopintoja tai Harrasteakatemiassa liikunta, taito ja taideaineita sekä suorittaa lukiodiplomin.

Laajennetun oppivelvollisuuden myötä saat koululta lainaan opiskeluvälineet, kirjat ja tietokoneen. Koululla toimii aktiivinen opiskelijakunta joka järjestää tapahtumia, opintomatkoja ja muita aktiviteetteja. Lukiolaiset voivat käyttää maksutta liikuntakeskuksen kuntosalia koulupäivän aikana.

Suorittamalla lukiossa 15 op opintoja OAMK Highwayn kautta opiskelija saa varman opiskelupaikan OAMK:sta.

Nivalan lukio tekee yhteistyötä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän Nivalan yksikön kanssa. Nivalan lukio vastaa kaksoistutkintoa suorittavien lukio-opinnoista ja ylioppilastutkinnon järjestelystä. Nivalan lukio kuuluu Pohjois-Pohjanmaan etälukioverkostoon (eLukio, www.elukio.fi), jonka kautta lukion tai lukio-opintoja voi suorittaa etäopintoina.

Toimi näin

Hae Nivalan lukioon yhteisvalinnassa osoitteessa https://opintopolku.fi/

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Lukio tarjoaa ensimmäisen ja osin toisen opiskeluvuoden aikana pakollisten kurssien oppikirjat lainaksi oppikirjakirjastosta, ilmaisen Helsingin Sanomien lukuoikeuden koulunverkossa sekä nykyaikaisen opiskeluympäristön

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNivalan kaupunki
Palvelusta vastaaNivalan kaupunki
Alue Nivala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nivalan kaupunki
Päivitetty: 20.5.2022