suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ypäjän kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Ypäjä
  • Julkinen palvelu

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on sopinut irrallaan tavattujen ja talteen otettujen eläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä Löytöeläinkoti Käpälämäen/ Pirkko ja Eero Kuisman kanssa. Sopimus koskee koiria, kissoja sekä muita pienikokoisia seura- ja harrastuseläimiä.

Tilat sijaitsevat osoitteessa Honkalankulmantie 162, 31630 Minkiö.

Ennen eläimen vientiä tulee ottaa yhteys puhelimitse numeroon 046 878 9196.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaYpäjän kunta
Alue Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ypäjän kunta
Päivitetty: 9.9.2020