suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vimpelin kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Vimpeli
  • Julkinen palvelu

Vimpelin kunnalla on 1.1.2018 alkaen sopimus löytöeläinten hoidosta Eläinhoitola HepoKatti Ky:n kanssa. Yhteystiedot: Hörintie 25, 62710 Kurejoki, puh. 040 845 5846.

Kunnassa löytöeläimet toimitetaan lyhytaikaiseen sijoitukseen. Irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien, kissojen ym. vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisestä hoidosta vastaa kunnan kanssa sopimukse ...

Toimi näin

Eläinhoitola HepoKatti Ky

Hörintie 25, 62710 Kurejoki, puh. 040 845 5846.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palvelusta vastaa

Vimpelin kunta
Tekstistä vastaa: Vimpelin kunta
Päivitetty: 20.5.2022