suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen lemmikki- ja villieläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Löytöeläimet Utajärvellä vastaanottaa Kennel Rocbee.

Toimi näin

Jos lemmikkieläimesi katoaa tai löydät irrallaan kulkevan kissan tai koiran, ota puhelimitse yhteyttä lähimpään tahoon, joka vastaanottaa löytöeläimiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 4.5.2022