suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Teuvan alueella irrallaan tavattuja lemmikki- ja harraste-eläimiä, joiden omistajasta ei ole tietoa, vastaanotetaan Lemmikkien Lomakodissa Kauhajoella (os. Korpikyläntie 272, 61980 Päntäne, p. 040 672 7000).

Kadonneita lemmikkejä voi tiedustella tilalta.

Toimi näin

Kunnan alueella irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun vastaavan pienikokoisen seura- ja harrastuseläimen voi toimittaa tilapäiseen hoitoon Lemmikkien Lomakotiin. Talteen otettua eläintä säilytetään vähintään 15 päivän ajan. Kadonneita lemmikkejä voi myös tiedustella tilalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTeuvan kunta
Palvelusta vastaaTeuvan kunta
Alue Teuva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 1.11.2021