suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Kunnan on eläinsuojelulain mukaan huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Kunta tekee sopimuksen löytöeläinhoitolapalvelusta yksityisen toiminnanharjoittajan kanssa.

Eläintä säilytetään hoitopaikassa vähintään 15 vuorokautta, ellei omistaja ole noutanut eläintä ennemmin. Mikäli eläintä ei noudeta säädetyssä ajassa, eläin siirtyy hoitopaikan omistukseen.

Noutaessaan eläimen pois hoitopaikasta on omistaja/haltija velvollinen maksamaan eläimen hoidosta aiheutuneet kustannukset hoitopaikkaan.

Toimi näin

Asiakas voi olla suoraan yhteydessä eläinhoitolaan, kunnan eläinlääkäriin tai valvontaeläinlääkäriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Eläinhoitolapalvelut ovat maksullisia.

Palvelu on maksullinen.

Eläinhoitolan palvelut ovat maksulliset.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Muut vastuuorganisaatiotKeurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto
Palvelusta vastaaRuoveden kunta
Alue Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 21.3.2022