suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ranuan kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Ranua
  • Julkinen palvelu

Löytöeläimet voi viedä löytöeläinsuojaan. Kadonneita koiria, kissoja ja muita seura- ja harrastuseläimiä voi tiedustella löytöeläinsuojasta. Löytöeläinsuojasta voi myös pyytää apua lemmikkieläimen uuden kodin etsimiseen.

Jos tapaat irrallaan liikkuvan metsästyskoiran varmista, ettei koira ole metsästystilanteessa. Jos eläin jää pyörimään pihaan, sen voi ottaa kiinni ja ilmoittaa eläimestä soittamalla eläinsuojan hoitajille.

Kunnallisen löytöeläinsuojan hoitaja on oikeutettu perimään omistajalta korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista. Löytöeläimiä säilytetään vähintään 15 päivää. Jos omistajaa ei löydy, eläimelle etsitään uusi omistaja tai se lopetetaan.

Toimi näin

Löytöeläinasioiden ensisijainen palvelupaikka on löytöeläinsuoja. Ota yhteyttä löytöeläinsuojaan puhelimella. Voit kuljettaa löytöeläimen eläinsuojaan itse tai tarvittaessa hoitajat käyvät hakemassa sen.

Kiireellisissä tilanteissa yöaikaan eläinsuojeluviranomainen on poliisi, jolla on yhteys eläinsuojan hoitajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Suoja on tarkoitettu Ranuan kunnan alueelta tuleville löytöeläimille.

Palvelu on maksullinen.

Löytöeläinsuojaan tuodun eläimen omistaja on velvollinen korvaamaan eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneita kustannuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRanuan kunta
Alue Ranua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ranuan kunta
Päivitetty: 23.9.2020