suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porin kaupunki huolehtii yhteistoiminta-alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä säilytetään 15 päivän ajan. Porin kaupungin yhteistoiminta-alueella toimii neljä rankkuria, jotka järjestävät tilapäisen hoidon löytöeläimille sekä ilmoittavat löydetyistä eläimistä esim. karkurit.fi-sivustolla.

Omaa karkuteillä olevaa lemmikkiä kannattaa aktiivisesti kysellä alueen rankkureilta. Porin kaupunki tai rankkuri perii eläimen omistajalta tai haltijalta korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Toimi näin

Mikäli eläimesi on lähtenyt karkuteille, sitä kannattaa kysellä alueen rankkureilta. Heille voi myös jättää yhteystiedot, mikäli eläin tuodaan myöhemmin rankkurille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Porin kaupunki tai rankkuri perii eläimen omistajalta tai haltijalta korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Alue Eurajoki, Harjavalta, Nakkila, Pori, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 1.8.2019