suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Löytöeläinasioissa ota yhteys Lemmikkihoitola Vierashuoneeseen tai Oulun eläinkotiin.

Oulun eläinkoti Ay vastaa Hailuodon, Kempeleen ja Oulunsalon alueella irrallaan tavattujen lemmikkieläinten tilapäisestä hoidosta.

Lemmikkihoitola Vierashuone vastaa Oulun kantakaupungin, Haukiputaan, Kellon, Yli-Iin, Kiimingin, Ylikiimingin, Jäälin, Muhoksen, Limingan, Lumijoen ja Tyrnävän alueella irrallaan t ...

Toimi näin

Kun lemmikkisi on kadonnut tai tapaat irrallaan olevan lemmikin, ota yhteyttä Lemmikkihoitola Vierashuoneeseen tai Oulun eläinkotiin. Katso lisätietoja linkistä "Lemmikkihoitola vierashuoneen verkkosivut" tai "Oulun eläinkodin verkkosivut".

Kun tapaat vahingoittuneen luonnonvaraisen eläimen tai vahingoittuneen irrallaan olevan lemmikin, ota yhteyttä eläinlääkärin vastaanottoon Oulussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Muut vastuuorganisaatiot

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 21.11.2023