suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläintä pitää säilyttää 15 vuorokautta. Tänä aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa omistamansa eläimen takaisin kuluja vastaan.

Mikäli omistajaa ei löydy, eläin voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa. Omistajan löytäminen helpottuu, mikäli eläimellä on tunnistusmerkintä. Tunnistusmerkintä on joko tatuointi tai mikrosiru. Tatuointi löytyy useimmiten korvasta, mutta myös nivusista tai huulen sisäpinnalta.

Toimi näin

(Soittoaika joka päivä klo 08.00-20.00)

Ota yhteyttä 040 353 7777 tai elainkeskus@gmail.com

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hinnasto: https://www.elainkeskus.com/hoitolan-hinnasto

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Alue Kaskinen, Kristiinankaupunki, Närpiö
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 16.2.2021