suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Muonio
  • Yksityinen palvelu

Löydetyt lemmikit voi ilmoittaa:

Koirat

Päivi Nilimaa

Ylimuonio

puh. 040 568 8092

Kissat ja muut lemmikit

Kati Peltovuoma

Peltovuoma

puh. 0400 227 477

Toimi näin

Ilmoita löytyneestä eläimestä puhelimitse (ma-su klo 8-18). Ensisijaisesti löydetty lemmikki tulisi olla talteenotettuna kun soitat löytöeläinpalveluun. Voit myös ilmoittaa havainnostasi irrallaan olevasta eläimestä. Yöaikaan yhteydenotot vain kiireellisissä tapauksissa.

Mikäli puheluun ei soittohetkelläsi vastata, lähetä tekstiviesti. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Viestissä kerro: nimesi, puhelinnumerosi, sijaintisi - ja minkälaisen lemmikin olet talteenottanut.

Huomioithan, että löytöeläinkodista otetaan yhteyttä takaisin vain viestin jättäneille.

Kenelle ja millä ehdoin

Löytöeläimet odottavat omistajaansa 15 vuorokauden ajan, jonka jälkeen niille haetaan uusi koti tai eläimet lopetetaan.

Palvelu on maksullinen.

Maksu suoritetaan löytöeläinhoitolaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 28.11.2019