suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Lempäälän kunta on tehnyt sopimuksen löytäeläinten vastaanotosta Koirahoitola Boondock'sin kanssa.

Ilmoitukset löydetyistä kissoista, koirista ja muista pieneläimistä tehdään Boondock'siin, jonne voi tehdä myös katoamisilmoituksen kadonneesta lemmikistä. Eläin noudetaan hoitolan toimesta hoitolaan. Halutessasi voit omalla kustannuksellasi toimittaa eläimen itse hoitolaan. Tarvittaessa eläimen löytymisestä voi ilmoittaa myös poliisille.

Löytöeläinten hoidon kustannuksista näissä sopimuspaikoissa vastaa kunta ensimmäiset 15 vuorokautta. Tämän jälkeen, jollei eläimen omistajaa ole löytynyt, voi hoitola luovuttaa eläimiä eteenpäin vastuullisille ostajille. Pääsääntöisesti eläimiä ei lopeteta hoitoloissa.

Toimi näin

Lue lisätietoa Boondock'sin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 25.5.2020