suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotkan kaupunki ja Pyhtään kunta ostavat löytöeläinpalvelun löytöeläintalo Kuppikselta, joka säilyttää irrallaan tavatut lemmikit tiloissaan.

Toimi näin

Ota yhteyttä Löytöeläintalo Kuppikseen. Kuppiksen osoite on Länsikyläntie 995, 49220 Siltakylä

Päivystysajat ma - pe klo 10-18, viikonloppuisin ja pyhinä klo 10-16

Puh. 050 305 4496

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oman eläimen lunastaminen löytöeläintalosta maksaa 51,09€ . Lisäksi kissanhoidon vuorokausihinta on 12,77 €, koiranhoidon vuorokausihinta 19,66 € ja jyrsijöiden yms. vuorokausihinta 7,66 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka, Pyhtää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 25.8.2021