suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Kun löydät lemmikkieläimen, katso, onko eläimellä kaulapantaa. Tarkista, löytyykö pannan ulko- tai sisäpuolelta yhteystietoja. Kysele myös lähitienoon ihmisiltä, tietävätkö he, kuka eläimen omistaa. Jos lemmikin omistaja ei selviä näillä keinoilla ota yhteys kunnan löytöeläinpalveluun.

Konnevesi on ulkoistanut löytöeläinpalvelun Jyvässeudun Hotelli Lemmikki Oy:lle (toiselta nimeltä Eläinten turvakoti Magenda). Magenda siis ottaa vastaan kaikki Konneveden löytöeläimet väliaikaiseen hoitoon.

Eläimiä säilytetään 15 vrk:n ajan, mikäli omistaja ei ole niitä sitä ennen noutanut. Hoitopäivistä peritään maksu eläimen omistajalta. Mikäli eläimiä ei noudeta, niille pyritään löytämään sijaiskoti.

Toimi näin

Mikäli saat kiinni tai löydät irrallaan olevan eläimen, soita turvakoti Magendaan numeroon 040-5558677.

Eläimen voi myös toimittaa suoraan turvakotiin osoitteeseen: Yläpohjantie 91, 41180 Vehniä

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Löytöeläimen ilmoittaminen tai paikanpäälle toimittaminen ei maksa mitään.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKonneveden kunta
Alue Konnevesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 19.3.2020