suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa löytöeläimiä vastaanottava taho on Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys, LUE ry. Muiden kuin löytöeläinpalveluiden osalta Karkkilan alueen ympäristöterveydenhuollon tehtävistä vastaa Lohjan kaupungin alainen Ympäristöterveyspalvelut.

Eläinsuojelulain mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pieniko ...

Toimi näin

Jos löytöeläin on sairas tai loukkaantunut, tulee ensin ottaa puhelimitse yhteyttä kunnaneläinlääkäriin, joka arvioi, vaatiiko eläin välitöntä hoitoa. Virka-ajan ulkopuolella päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot saa soittamalla kenelle tahansa alueen kunnaneläinlääkärille ja kuuntelemalla puhelinvastaajaan nauhoitetun viestin.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Karkkilan kaupunki

Palvelusta vastaa

Karkkilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 1.2.2023